Virtual (R)evolution

7, 8 en 9 maart 2017  
NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven
Houd mij op de hoogte

Op donderdag 9 maart 2017 worden de Dutch VR Awards 2017 uitgereikt door Virtual Reality Nederland. Dit gebeurt aan het einde van het 3-daagse event "Virtual (R)evolution 2017”.

logo DutchVRAwardsv 2017 transp 400pxkopie


Virtual Reality (VR) en Augumented Reality (AR) staan momenteel flink in de belangstelling. Hoewel AR en VR al decennia bestaan, werden deze slechts beperkt toegepast. Door de snelle technologische ontwikkelingen zoals smartphone schermen, sensoren, camera’s en processoren worden AR en VR nu technisch en economisch toegankelijker voor consumenten en bedrijven.

Ook in Nederland groeit de belangstelling voor VR en AR en zien nieuwe toepassingen het licht. Op 9 maart 2017 worden de Dutch VR Awards uitgereikt voor de beste AR en VR projecten. Het gaat dan om werk van Nederlandse bodem.

De prijzen worden uitgereikt in de volgende categorieën:

  1. Games & Apps voor VR-headsets
  2. Immersieve 360 Video Producties
  3. VR en AR Marketing Campagnes
  4. VR en AR Studentenprojecten (Dutch VR Young Talent Award)
  5. VR en AR Innovaties

Extra prijs door vakgenoten

Verder reiken we een vakgenoten prijs uit. Hiervoor maakt onze jury een voorselectie van alle ingezonden projecten. De inzenders krijgen tijdens de ceremonie op 9 maart een mogelijkheid om hun project te "pitchen" aan het publiek. De winnaar wordt hierna gekozen via een stemming onder alle aanwezige "vakgenoten". 

Werk inzenden of meer informatie?

VR en AR Projecten kunnen ingediend worden tot 20 januari 2017.
Voor meer informatie of om werk in te zenden, ga naar  http://dutchvrawards.nl/

award V4 vrijstaand 2017

 De kristalglazen Award voor de winnaars

 

Over Virtual Reality Nederland

De stichting Virtual Reality Nederland is een door de Nederlandse overheid erkende ANBI die zich tot doel stelt om VR in Nederland op de kaart te zetten. Ons doel is om een brede toepassing van Virtual Reality en aanverwante technieken in de maatschappij te helpen versnellen en Nederland als voorloper op dit gebied internationaal te profileren.

art bar techno stock wide2