KLM case virtual revolution.001

Interactieve Mixed Reality app helpt nieuw personeel van KLM bij het correct opbouwen van vracht pallets.

Het bedrijf BLUF heeft in opdracht van KLM een Mixed Reality applicatie ontwikkeld voor de Microsoft HoloLens. Deze applicatie helpt medewerkers te leren hoe een Unit Loading Device vracht pallet correct moet worden opgebouwd. Via een aantal interactieve modules volgt de cursist een training in Mixed Reality. Individueel en gezamenlijk. De cursisten worden als het ware ondergedompeld in het leeronderwerp. Benieuwd hoe dit project is gerealiseerd? Lees hier de case study door exposant BLUF

Met de applicatie voor de HoloLens beogen we de effectiviteit en de kwaliteit van de training te verbeteren. Nieuwe medewerkers worden in een aantal dagen getraind om vervolgens aan het werk te gaan als volwaardig medewerker. In dit nieuwe leerconcept wordt de theorie met de praktijk gecombineerd. Kennis en vaardigheden worden opgebouwd aan de hand van 3 modules in Mixed Reality. Begripsvorming, goed/fout scenario’s en de vaardigheid om een ULD vracht pallet correct op te bouwen.

Tijdens de verschillende modules werken ze alleen en in groepsverband. Ze zien door hun Microsoft HoloLens het 3D leerobject en per module kunnen ze op verschillende manieren met de content interacteren. Een trainer overziet het groepsproces en de individuele uitdagingen, via een eigen dashboard in Mixed Reality.

Deze innovatieve manier van trainen, en de manier waarop de cursist als het ware ondergedompeld wordt in het leeronderwerp, maakt mensen meer gemotiveerd. In de praktijk worden zaken daardoor makkelijker en sneller opgepakt. De training zorgt voor een hogere kwaliteit palletopbouw en het bewustzijn van de logistieke keten wordt vergroot. Dit draagt bij aan een efficiënter vrachtproces en een hogere klanttevredenheid.

Over BLUF

Met de komst van immersive technologieën is er een compleet nieuw en uitdagend landschap ontstaan voor innovatieve organisaties. BLUF helpt deze organisaties die technieken te omarmen, en te ontdekken hoe het hen verder kan brengen. Of het nu om een Virtual Reality simulatie gaat of een Mixed Reality training, zij realiseren effectieve toepassingen op maat en met impact. Impact op uw klant, collega of complete organisatie. Meer informatie over BLUF

bluf