Vr Enversed

VR Cleanroom Training bij Alpheios - Case door Enversed

Door een meetbare 3d-visualisatie van de schoonmaakhandelingen van een cleanroom is het mogelijk elk contact tussen de vuile ruimte én het schoonmaakoppervlak vast te leggen. Problemen zoals contaminatie worden hiermee direct zichtbaar. Het trainen van cleanroom personeel met behulp van Virtual Reality biedt de mogelijkheid om laagdrempelig de juiste beweging, snelheid en nauwkeurigheid aan te leren. Het gevolg; goed opgeleide professionals, hogere kwaliteit en minder risico. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Dat ontdekt u in deze business case door Platina partner van Virtual Revolution, Enversed.

Probleemstelling en VR-oplossing

Alpheios is o.a. actief in de specialistische sector van cleanroom schoonmaak. De training van personeel in deze ruimtes wordt met deze VR-training vereenvoudigd, door het combineren van handelingstraining & heldere visuele training-ondersteuning.

Virtual Reality is sterk in het verbeelden van elementen die moeilijk in het echt zichtbaar te maken zijn, maar essentieel zijn voor het leereffect. In deze training helpt een 3d-visualisatie met het bereiken van de juiste beweging, snelheid en nauwkeurigheid.

Technische highlight 1 - Schoonmaaksimulatie

Wij hebben de schoonmaakhandelingen vertaald naar een meetbare visualisatie. Op deze manier wordt elk contact tussen de vuile ruimte én het schoonmaakoppervlak vastgelegd. Problemen zoals contaminatie worden hiermee direct zichtbaar.

Technische highlight 2 - gereedschap in VR

De trainee kan de procedure uitvoeren met hetzelfde gereedschap als de echte situatie. Dit verhoogd niet alleen het realisme, maar maakt de training ook een stuk makkelijker te volgen voor publiek dat toekijkt.

Technische highlight 3 - Datafeedback

Terugkoppeling van je prestatie is een essentieel onderdeel van elke training. In deze virtuele simulatie kan de trainer via een heatmap op het meekijkscherm direct meetbare feedback geven op de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakprocedure.

Concept & Ontwerp

Door de VR-training met échte trainers uit het veld te ontwikkelen was het mogelijk om relatief snel de juiste leerdoelen & prestatie-eisen vast te stellen. Met name de exacte eisen van de schoonmaakprocedure waren essentieel voor onze programmeurs.

Gebruikerservaring

Veel van onze examenkandidaten zijn échte doeners. Ze hebben geen fijn gevoel bij theorie examens of pure informatieoverdracht. Leren door te doen, in een virtuele omgeving waar je fouten mag maken, heeft voor ons dus fuctionele en sociale voordelen.

Resultaten

Onze examenkandidaten reageren zeer positief op de VR training. Naast deze adoptatie hebben ook de trainers een extra neutrale tool waarmee ze op een meetbare manier een onzichtbare schoonmaakprocedure kunnen bespreken met trainees.

Testimonial

Enversed heeft ons geholpen met het innoveren van ons trainingsprogramma. Onze vraag voor een training is mooi vertaald naar een bruikbare & waardevolle toepassing, die ook nog uitbreidbaar is in de toekomst.